sunnuntai 11. lokakuuta 2015

***Kädetön Kokki***

Vai pitäiskö tuo otsikko kuulua jalaton kokki!?!? :D
No en kyllä oo mikää kokki kolmonenkaan.
Vaikka täytyy jopa sanoa et oon alkanut tykkäämään ruuanlaitosta, ku oon ollut saikulla ku ei oo kiire laittaa vaan on aikaa.
Ainoa mitä moitin on meidän super pikkuinen keittiö ja se tiskin määrä joka ruuanlaitosta tulee niin ärsyttää suunnattomasti ja ku se pitää käsin pestä. :(
Mutta jotain mun keittiössä on syntynyt!
Parasta saikulla olosta on se, että aamut/päivät saa aloittaa rauhallisesti ja nauttia kunnolla aamupalaa.
Oon löytänyt tomaatit, ne on nii herkullisia et voisin vaan syödä niitä ja leipää. :)
Yllätin jopa tällä kalakeitolla miehenikin, joka ei oo mikää kalan ystävä. Mutta tämä keitto maistu! 

Helppo kalakeitto
1kg perunasipulisekoitusta
4 pss suikalejuureksia
2 pkt sei - kuutioita
1 pkt voimakas koskenlaskija 
2 kalaliemi kuutiota

Laitoin kattilaan perunat, juurekset, kalaliemi kuutioit, vettä päälle ja kiehumaan.
Hetken kiehuttua lisäsin sulatejuuston ja melkein ku se oli sulanut niin lisäsin vielä kalat.
Hetki vielä annoin kiehua ja niin on helppo ja nopea kalakeitto valmis nautittavaksi.
Keiton kanssa pitää kyllä olla leipää.
Vai kuinka?

Kaalilaatikkoa on keittiössä loihdittu syksyn aikana pariinkin kertaa ja oon ihan hulluna siihen.
 Kaalilaatikko
1 1/2 dl riisiä
1/2 tl suolaa
4 dl vettä
1 kg keräkaali
1 rkl öljyä 
1 rkl siirappia
400g jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl meiramia 
1 lihaliemikuutio
4 dl vettä

Riisi keitetään suolalla maustetussa vedessä. Toisella kertaa käytin puuroriisistä ja toisella kertaa täysjyväriisiä.
 Melkein parempaa tulee täysjyväriisistä.
Kaali kuutioidaan ja haudutetaan öljyssä.
Jauheliha paistetaan ja maustetaan suolalla ja meiramilla.
Riisi, jauheliha ja kaali sekoitetaan ja lorautetaan siirappia.
Päälle vain lihaliemivesi.
Uuniin 200 astetta ja tunti.

Eli nopea ruoka tämäkin, toki uunittaminen vie aikaa.
Valmis nautittavaksi puolukoiden kanssa.
Joita oonkin saanut anopilta.

Kaalilaatikko on musta syksyn ehdottamasti herkullisia ruoka!

Mieheni pyynnöstä tein suklaapeltiä, jota vietiin  anoppilaan.
Mun suklaapellissä pitää olla ehdottomasti kookoshiutaleita.
Suklaapellillä on monta nimeä, mitä nimeä sä käytät ja mitä tämän herkun päälle laitat?
Pitihän sitä nauttia päiväkahvit kotona, ennen ku sitä anoppilaan tarjottavaksi vietiin.
Todettua tuli, että maistuvaa on!

Tälläisiä herkkuja on mun keittiössäni valmistunut viime aikoina.

*Postaus linkitetty Pieni Lintu blogin makrotex-haasteeseen, jossa aiheena keittiössäni*

13 kommenttia:

  1. No mutta nam ja tuo kalakeittohan lähtee kokeiluun! Paranemisia <3

    VastaaPoista
  2. Mmm, toi Koskenlaskija kyllä kruunaa sopan :)

    VastaaPoista
  3. Oi nam mikä aamupala! Hyvältä näyttää! :)

    VastaaPoista
  4. Kylläpä tekisi mieli tulla teille syömään! :D Nam nam

    VastaaPoista
  5. Nam, nam, olen tehnyt Ruotsin parhaat neliöt-reseptillä.Maistuisi kyllä!

    VastaaPoista
  6. Tomaatti kruunaa voileivän aivan täydellisesti. Se vain on niin hyvää.
    Pitääpä testailla tuota sun kalakeitto ohjetta. Meillä tykätään kalasta kuin hullu puurosta.

    VastaaPoista
  7. Voi mitä herkkuja! Soppaa pitää kokeilla, vaikuttaa niin nopealta. Meillä sanotaan noita leivonnaisia mokkapaloiksi.

    VastaaPoista
  8. Herkullinen tunnelma oli tässäkin keittiössä ja huhhuh näitä ihania ohjeita. Mokkapaloja ovat meilläkin, nompparilleja, jos jotakin laittaa.

    VastaaPoista
  9. Pitäisipä itsekin tehdä kaalilaatikkoa. Kivoja kuvia :)

    VastaaPoista
  10. wautsi mitä herkkuja;) kotikokin herkut ovat varmasti maistuneet. tottahan sitä mieluusti kokkaa, mutta se tiskin määrä tosiaankin uuvuttaa tarmokkaammankin kokin. se on nyt laitettava pukille kirje ja anoa tiskikonetta...

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätit kommentin käynnistäsi! <3